van der Elst Vlees

Over onsGeschiedenis
De uit 1951 opgerichte slagerij van de familie Büscher staat aan de basis van het begin van slagerstrots. De heer en mevrouw Büscher startten in de Wagenstraat hun slagerij met veel succes. In een moeilijke tijd, net na de oorlog, kregen zij het voor elkaar dat hun slagerij tot bloei kwam. De uitbreng (het bezorgen van vlees en vleeswaren) aan huis was niet vreemd voor hen. De mensen gingen toen nog naar de bakker, slager en  groenteman. De supermarkt deed zijn intrede en de mensen konden genieten van producten die ze jaren niet konden kopen.

Leo van der Elst
Leo kwam als 15-jarige slagersknecht in 1972 bij de familie Büscher in dienst. Er kon genoeg geleerd worden, want hier werd immers het ambacht op traditionele wijze uitgevoerd. Vakkennis samen met scholing brachten hem verder. De winkel ontwikkelde steeds meer als ambachtelijke slagerij voor het betere vlees. De worstmakerij werd zijn passie en daar wordt nog steeds gretig gebruik van gemaakt. Vele prijzen zijn nu in zijn bezit.


Mary van der Elst
Als afdelingshoofd van een reumakliniek ontmoette Leo van der Elst zijn huidige vrouw. De scholing van Leo van der Elst naderde zijn afronding. De heer Büscher had al eens laten vallen of het ondernemerschap niet wat was voor beiden, 1987 was het jaar voor de overname. Zij namen samen de slagerij over en gingen bouwen aan verdere uitbreidingen.

van der Elst Vlees
De winkel werd grondig verbouwd en vergroot, er ontstond een groot en breed assortiment. De eerste horecazaken ontdekten van der Elst Vlees. De warenwet was steeds kritischer geworden en er moest beter en netter gewerkt worden. Leo en Mary van der Elst zagen een gat in de markt: het op maat portioneren van vlees- en vleeswaren. De animo voor deze specialiteit was erg in trek. Het onderhouden van twee zaken, de winkel (slagerij) en van der Elst Vlees (horeca), begon zijn tol te eisen. Ze sloten de winkel en gingen verder met het beleveren van de horeca.